Yaşam

Pilavlı kabak tanımı, nasıl yapılır?

Pilavlı kabak tanımı ilkbahar ve yaz aylarında severek tüketilen zeytinyağlı bir yemektir. Kabak, kan şekerini ve insülin seviyelerini düşürmeye yardımcı olan düşük karbonhidratlı ve yüksek lifli bir besindir. Düşük kalorili ve az yağlı bir besin olduğu için özellikle diyet menülerinin baş tacıdır.

Kabak ve çorbadan dolmaya, köfteden makarnaya kadar farklı tanımlama alternatifleri var. Pilavlı kabak tanımı da bu tanımlardan biridir. Pilavlı kabak tanımı, zeytinyağı ile yapılan soğuk olarak da tüketilir. Dilerseniz pirinçli kabak tanımına kıymayı da ekleyip lezzetlendirebilirsiniz.

Pilavlı kabak yemeği tarifi yapılırken dikkat edilmesi gereken noktalar ise şu şekildedir;

  • İnce kıyılmış kabaklar pişecek ve pilavdan önce dağılacak. Kalın doğranmış kabak ise yemeğe tam lezzetini vermeyecektir. Bu yüzden kabağı ne çok ince ne de çok kalın doğramamalısınız.

  • Kabağı ekledikten sonra yemeği çok fazla karıştırmamalısınız. Kabak pişmeye başladığında yumuşayacak ve dağılacaktır.

PİRİNÇLİ KABAK YEMEĞİNİN TANIMI KAÇ KALORİDİR?

Bir porsiyon pirinçli kabak yaklaşık 200 kaloriye eşdeğerdir.

İşte en pratik zeytinyağlı kabak tatlısı tarifi…

PİRİNÇ KABAK YEMEĞİ TARİFİ

4 KİŞİLİK / HAZIRLIK SÜRESİ: 20 DAKİKA / PİŞİRME SÜRESİ: 35 DAKİKA

Pilavlı Kabak tarifi için malzemeler;



  • 2 büyük kabak
  • 1 soğan,
  • 3-4 diş sarımsak,
  • 1 kapya biber,
  • 1 domates,
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası,
  • 2 yemek kaşığı pirinç,
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • 1 bardak sıcak su,
  • karabiber, tuz

Kabağı pirinçle nasıl tanımlarsınız?

  • Soğanı, sarımsağı ve biberi yemeklik olacak şekilde doğrayın.
  • Domateslerin kabuklarını soyup ince ince doğruyoruz.
  • Kabakları güzelce yıkayın ve iri iri doğrayın.
  • Tavaya zeytinyağını ve soğanı alıp kavurmaya başlayın.
  • Soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Soğanlar canlılığını yitirince sarımsağı ve salçayı ilave edin.
  • Salçanın kokusu çıkınca içine rendelenmiş domatesleri ilave edin.
  • Domatesler suyunu salmaya başlayınca kabakları ekleyin.
  • Yıkanmış pirinci, 1’er tatlı kaşığı tuz ve karabiberi kabağa ekleyin.
  • Üzerine sıcak su ilave edip orta ateşte pişmeye bırakın.
  • Pirinçler yumuşayıp pişince yemeğinizi ocaktan alın.

Pilavlı kabak yemeği tanımı, servis önerisi;

Pilavlı kabak tarifini servis yapmadan önce kıyılmış maydanoz veya dereotu ile süsleyebilirsiniz. Pilavlı kabak tanımı zeytinyağlı bir yemek olduğu için soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

haber-samandag.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu